Reactii si remedii

  Reactiile la stres variaza foarte mult de la o persoana la alta 
 Reactiile pot fi influentate de varsta, starea de sanatate, tipul de stres la care suntem supusi, durata stresului. 
 Daca un eveniment este evaluat ca fiind stresant, individul poate avea diferite reactii la stres.  
 
1. Reactii fizice/fiziologice: 

Dureri de inima, palpitatii; apetit alimentar scazut sau crescut; indigestii frecvente; insomnii; crampe sau spasme musculare, dureri de cap sau migrene; transpiratii excesive, ameteli, stare generala de rau; constipatii sau diaree (nemotivate medical); oboseala cronica;
 
2. Reactii cognitive:
 Blocaje ale gandirii; deficit de atentie; scaderea capacitatii de concentrare; dificultati in reamintirea anumitor lucruri; flexibilitate redusa; diminuarea creativitatii.
 
3. Reactii emotionale:
 Iritabilitate crescuta, scaderea interesului pentru domenii care reprezentau inainte pasiuni sau hobby-uri; pierderea interesului pentru prieteni; instabilitate emotionala; anxietate; tristete sau chiar depresie; reprimarea emotiilor; dificultati in angajarea in activitati distractive sau relaxante.
 
4. Reactii comportamentale: 
Performante scazute la locul de munca sau la scoala; fumat excesiv; consum exagerat de alcool; tulburari de somn; un management ineficient al timpului; izolarea de prieteni; preocupare excesiva pentru anumite activitati; comportamente agresive. 

  Remedii antistres 

Ceaiuri si suplimente naturiste: 
 Ceai combinat antistres
 Fitoterapeutii recomanda prepararea unui ceai dintr-un mix de plante recunoscute ca remedii antistres: roinita, talpa-gastei, valeriana, sovarf, conuri de hamei, levantica, tei, musetel. 
Intr-un recipient mai mare se pune cate o parte din fiecare planta (de exemplu, cate 100 de grame), se amesteca usor continutul si se pastreaza inchis.
Pentru o cana de ceai (200 ml) se folosesc doua lingurite din acest amestec de plante.
Se pot bea 1-2 cani in cursul dupa-amiezii. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu